Itsestäni löytyy todella vähän tietoa verkosta, koska en käytä pahemmin sosiaalista mediaa. Minulla on kaimoja, joiden tietoja löysin enemmän. LinkedInistä löysin nimikkeeni ja työnantajani. Minun piti kerran etsiä tietoja eräästä henkilöstä ja samalla tuli itsekin perustettua LinkedIniin käyttäjätunnus. Profiilin täyttäminen ja kaveripyyntöjen hyväksyminen on kyllä jäänyt tekemättä. Visman sivuilta löysin nimeni mainittavan, mikä voi olla mahdollista. Löytyipä minusta yksi kuvakin ja nimi työnantajani henkilöstökertomuksen yhteydessä. Nimeäni oli erilaisissa yhteyksissä, mutta koska yhteydet eivät olleet minulle tuttuja, niin kyseessä täytyy olla kaimani.

Itselläni ei ole paljon mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, mitä minusta julkaistaan. Mikäli julkaistava tieto olisi virheellistä, yrittäisin ottaa yhteyttä tiedon julkaisijaan. Verkossa voisi hyvinkin olla virheellisiä tietoja, koska en käy niitä sieltä etsimässä. Myös saman nimisten henkilöiden tiedot voivat sekoittaa minut heihin, koska tiedon etsijä ei välttämättä tiedä, ettei tieto koske juuri minua.

Ennen uskottiin siihen, mitä lehdestä luettiin ja nähtiin. Nyt kaikkea tietoa ja kuvia manipuloidaan eikä luotettavan kanavan löytäminen ole helppoa. Usko kaikkeen on mennyt, ellei itse ole paikan päällä kokemassa ja näkemässä jotain, ja auttaako sekään. Mielestäni julkisuuden henkilöistäkään ei täydy löytyä enempää tietoa kuin minusta, jokaisella on oikeus yksityisyyteen.

Digitaalisten palveluiden ja koko alustatalouden ytimessä on asiakkaasta kerätty data ja digitaalinen identiteetinhallinta. Se tuo yritykselle merkittävää kilpailuetua, mutta aiheuttaa myös huolenaiheen tietosuojan ja tietoturvan osalta. Dataa käsittelevien järjestelmien tulee olla luotettavia, jotta yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus voidaan varmistaa digitaalisen transformaation aikana ja sen jälkeen. (www.nixu.com.)